Expositie Albany en Nijmegen: een internationale vriendschap


Vanaf woensdag 9 juni is de tentoonstelling ‘Wederopbouw en internationale vriendschap’ te zien in het binnenmuseum van Museumpark Orientalis. De expositie is samengesteld door Stichting Friendship Albany Nijmegen (FAN)  als onderdeel van haar 1e lustrumviering, met ook bijdragen van de Stichting Nijmegen Wederopbouwstad, Vrijheidsmuseum en Groesbeek Airborne Vrienden. De expositie vertelt het verhaal rondom de hulpactie vanuit Albany voor de stad Nijmegen na de Tweede Wereldoorlog en schetst een beeld van Nijmegen en Groesbeek in een periode van wederopbouw. Het verhaal staat symbool voor het belang van internationale samenwerking, vriendschap en solidariteit tussen mensen van verschillende achtergronden in tijden van grote nood.

Zie voor locatie, de openingstijden, tickets en mogelijke coronamaatregelen de websites van Museumpark Orientalis  https://www.museumparkorientalis.nl/en/ en Stichting FAN  https://www.stichtingfan.nl/

Foto Regionaal Archief Nijmegen – Burgemeester Charles Hustinx ontvangt de heer Jan. C. Vieweg en zijn vrouw uit Albany. Op dezelfde dag zijn ook de hulpgoederen uit Albany aangekomen in Nijmegen (26-7-1947).