Kijk Omhoog, Kijk Vooruit | Theaterroute

Voor de Theaterroute van Kijk Omhoog, Kijk Vooruit slaat Nijmegen Wederopbouwstad de handen ineen met Theatergroep GRAS. Al sinds 2009 maakt dit Nijmeegse gezelschap indrukwekkende voorstellingen, vanuit vanuit historische gebeurtenissen en vaak op locatie.

Tijdens de manifestatie is op 10 en 17 oktober de theaterroute Kijk Omhoog, Kijk Vooruit! te zien. De voorstelling is, naast historische informatie, gebaseerd op gesprekken met verhalenvertellers uit de Wederopbouwperiode en is in samenwerking met het Stadsgilde ontstaan.

Met de expositie in de Molenpoortpassage als begin en eindpunt de perfecte invulling op zondagmiddag.

Over de Route

De theaterroute start in een ruimte naast de expositie op de eerste verdieping van de Molenpoortpassage en trekt vervolgens dwars door de stad. Onderweg komen we veel mooie plekken tegen, is er taart, muziek, theater en een stadsrondleiding, om vervolgend te eindigen bij de expositie. Vooraf of na afloop is er genoeg tijd om deze nog te bekijken.

Taart en 1 consumptie zitten bij de ticketprijs inbegrepen. De route is, soms in aangepaste vorm, rolstoeltoegankelijk. Kunt u geen traplopen, geef dit vooral per mail aan nadat u een ticket heeft gekocht.

Coproductie met Theatergroep GRAS

Theatergroep GRAS maakt fris, brutaal, vet theater en is het grootste gezelschap van Nijmegen. Vanuit haar eigen studio in het Honigcomplex maakt regisseur per seizoen 16 verschillende producties met amateurs, jongeren en professionals. Al jaren zijn ze partner van Theater Na de Dam waar inspirerende gesprekken met ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog centraal staan. Voor deze samenwerking gaat het gezelschap gesprekken aan met verhalenvertellers uit de Wederopbouwperiode.

Data & Tijden

10 oktober | 13:00
10 oktober | 16:00
17 oktober | 13:00
17 oktober | 16:00

De voorstelling/route duurt 1 uur en 50 minuten.

Tickets